Bulvės – labai naudingos daržovės. Ar žinote, kokiomis savybėmis jos pasižymi?
Kefyras – gana įprastas produktas mūsų racione, tačiau tiesa ta, kad dauguma iš mūsų apie jį žino labai mažai. Jis ne tik gerina virškinimą ir turi naudingųjų bakterijų, bet taip pat pasižymi ir kitomis vetingomis savybėmis.
Būna atvejų, kad net mažai valgantis žmogus vis pilnėja. Jeigu ir jūs gyvenate beveik pusbadžiu, tačiau vis tiek greitai priaugate svorio, vadinasi, prieš pradedant laikytis dietų reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju ir išsiaiškinti sulėtėjusios medžiagų apykaitos priežastį. Tačiau jeigu tiksliai žinote, kad tiesiog per daug valgote, vadinasi, ši...
Kokių produktų pavasarį būtinai reikėtų įtraukti į savo valgiaraštį, kad jaustumėtės stiprūs, žvalūs ir sveiki?
Pavasaris visada siejamas su permainomis. Tai – gana sudėtingas laikas, nes mūsų orgainizmui trūksta įvairių vitaminų ir mikroelementų, be to, tenka prisitaikyti prie naujo režimo. Norite jaustis kupini jėgų? Pasinaudokite šiais patarimais ir šiek tiek pakoreguokite savo mitybą!
Pasaulyje sparčiai populiarėja Viduržemio jūros regiono dieta. Ją primygtinai rekomenduoja mokslininkai ir dietologai ne tik kaip būdą atsikratyti kelių kilogramų, bet ir kaip ilgaamžiškumo garantiją, sveikatos stiprinimo, širdies ir kraujagyslių bei kitų pavojingų ligų profilaktikos priemonę.
Kokie riešutai geriausiai tinka užkandžiams? Atsakymas paprastas: tinka visi, tačiau rinktis reikėtų atsižvelgiant į tai, kokio poveikio pageidaujate.
Specialistai jau seniai atkreipė dėmesį į tai, kad visus vaisius ir daržoves atsižvelgiant į jų spalvą galima suskirstyti į 5 grupes. Jų manymu, šiuos produktus reikia vartoti ne kaip papuola, o taisyklingai – suskirsčius pagal spalvinę gamą. Kiekviena iš šių grupių pasižymi vis kitomis ypatybėmis.
Per šventes gausiai patiekalais nukrautas stalas gali tapti nemenku sveikatos išbandymu. Ir visai nesvarbu, ar tai kieno nors gimtadienis, ar vestuvės, ar dar koks nors įvykis – niekam ne paslaptis, kad tokiu atveju valgoma daug kaloringo maisto, fizinis aktyvumas mažas, todėl neišvengiamas ir persivalgymas. Po visų linksmybių jaučiamės pavargę ...
Granatas – daugelio iš mūsų mėgstamas saldžiarūgštis vaisius (o dar teisingiau – uoga). Viename granate paprastai būna nuo 400 iki 700 valgomų sėklų, perskirtų plonyte membrana. Prinokę vaisiai gan stambaus apelsino dydžio, o spalva gali įvairuoti nuo raudonos iki gelsvai rausvos.
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti