Šios bulvinės rožytės labai puikiai papuoš bet kurį mėsos patiekalą. Iš vidaus bulvių košė liks minkštutė, o iš išorės - apskrudusi.
Reikės:
4 didelių bulvių
Šiek tiek pieno
Sviesto
Druskos ir pipirų
Smulkintų svogūnų laiškų
1 kiaušinio
Brie sūrio
Bulves išvirkite, įpilkite trupurėlį pieno, sutrinkite, kad gautųsi vientisa masė. Įberkite į ją druskos, pipirų, įdėkite smulkintų svogūno laiškų, sviesto bei Brie sūrio ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite: košė turi gautis pakankamai tvirta.
Paruoštą masę sudėkite į kulinarinį švirkštą ir išspauskite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių maždaug 15 minučių.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai (12)