Kefyriniai lietiniai su apelsinų ir karamelės padažu

Kefyriniai lietiniai su apelsinų ir karamelės padažu

Šį kartą siūlome išbandyti lietinius, pagamintus iš kefyro ir pagardintus labai skaniu apelsinų ir karamelės sirupu.


Reikės:

 

  • 500 ml neriebaus kefyro
  • Pusės apelsino sulčių
  • 3 vištos kiaušinių
  • Druskos
  • 3-4 šaukštelių cukraus
  • 9 šaukštų miltų (nenubrauktų)
  • 7 šaukštų krakmolo (nenubrauktų)
  • 3 šaukštų sviesto
  • 3 šaukštų aliejaus

 

Padažui:

 

  • 2 šaukštų karamelės
  • Pusės apelsino
  • Pusės šaukšto brendžio (jei gaminama ne vaikams)


Kefyrą, pusės apelsino sultis, kiaušinius, miltus ir krakmolą sudėkite į vieną indą, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite su mikseriu, kad gautųsi vientisa masė. Keptuvėje išlydykite sviestą ir įmaišykite į paruoštą tešlą. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir iškepkite lietinius.

Atskirame indelyje sumaišykite pusės apelsino sultis su karamele ir pagardinkite brendžiu (jei gaminate ne vaikams). Kiekvieną iškeptą blynelį patepkite šiuo padažu. Blynelius patiekite šiltus.

Komentarai (1)

luopa 2012-02-13 22:08
mmmmmm kaip dabar norėčiau :)

Ar žinote, kad...

JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.

Kitas faktas