Kad turėtumėte 1 kg vyšnių be kauliukų, jums reikės apie 1,3 kg vyšnių su kauliukais. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus.
Jei norite, kad uogienė būtų itin tiršta, primintų džemą, galite vyšnias be kauliukų sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų dalis sulčių.
Vyšnias sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi, išmaišykite. Palikite bent 2–3 val. arba per naktį, kad išsiskirtų sultys.
Užvirinkite vyšnių ir cukraus masę ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami ir nugriebdami putas. Virkite apie 40–60 min., kol uogienė sutirštės. Tirštumą patikrinkite ant šaltos lėkštės - įlašinkite šaukštelį uogienės ir minutėlės vertinkite tirštumą, nes atvėsusi uogienė sutirštėja.
Uogienei pasiekus beveik norimą tirštumą, įpilkite citrinos sulčių ir dar 5 min. pakaitinkite. Citrinos sultys padeda išlaikyti ryškią spalvą ir šiek tiek pagelbėja tirštėjimui.
Uogienę supilkite į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite. Apverskite ir uždenkite stiklainius pledu ar pan., kad lėtai atvėstų.
Komentarai (3)