Varškės keksas su razinomis

Varškės keksas su razinomis, Katty S | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Miltai, 2 stikl.
  • Sviestas, 150 gr.
  • Cukrus, 1 stikl.
  • Varškė, 250 gr.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Vanilės ekstraktas, 2 laš.
  • Razinos, 1 sauj.
Varškės keksas su razinomis, Katty S | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Razinas užmerkite karštame vandenyje, po 10 min. nukoškite ir palikite apdžiūti.

  2. Kambario temperatūros sviestą (truputį pasilikite formai patepti) ištrinkite su varške. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol suputos ir pabals, supilkite ant varškės. Viską sumaišykite, jeigu norite, įlašinkite vanilės ekstrakto.

  3. Į gautą masę, dalimis, vis permaišant įsijokite miltus bei kepimo miltelius. Miltų gali reikėti mažiau ar daugiau, miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio.

    Visą tešlą dar kartą gerai išmaišykite. Turi gautis tiršta tešla. Į ją įmaišykite jau apdžiūvusias, brinkintas razinas.

  4. Tešlą sudėkite į sviestu pateptą formą. Ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Pjaustykite atvėsusį keksą.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai (4)

Svetlana 2023-06-24 14:25
Ačiu
Svetlana 2023-06-24 14:24
Receptas geras,prieš daug metų pradėjau kepti šį keksą,labai skanus keksas gaunasi
Odeta 2020-03-20 19:44
Po 1 stiklinės tešla pasidarė tiršta, jei būčiau supylusi dar vieną stiklinę būtų neįmanoma buvę maišyti.
[email protected] 2020-01-19 13:22
Patiko dekui