Razinas užmerkite karštame vandenyje, po 10 min. nukoškite ir palikite apdžiūti.
Kambario temperatūros sviestą (truputį pasilikite formai patepti) ištrinkite su varške. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol suputos ir pabals, supilkite ant varškės. Viską sumaišykite, jeigu norite, įlašinkite vanilės ekstrakto.
Į gautą masę, dalimis, vis permaišant įsijokite miltus bei kepimo miltelius. Miltų gali reikėti mažiau ar daugiau, miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio.
Visą tešlą dar kartą gerai išmaišykite. Turi gautis tiršta tešla. Į ją įmaišykite jau apdžiūvusias, brinkintas razinas.
Tešlą sudėkite į sviestu pateptą formą. Ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Pjaustykite atvėsusį keksą.
Komentarai (4)