Šokoladinis cukinijų keksas

Šokoladinis keksas su cukinija, Trending Now | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Cukinija, 200 gr.
  • Miltai, 150 gr.
  • Kakava, 50 gr.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Aliejus, 120 ml
  • Cukraus, 150 gr.
  • Vanilinis cukrus, 1 a.š.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Soda, 1 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Juodasis šokoladas arba riešutai (nebūtina), 100 gr.
Šokoladinis keksas su cukinija, Trending Now | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

  2. Cukiniją, jeigu jos odelė stora, kieta, nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Skysčio nuspausti nereikia.

  3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.

  4. Supilkite aliejų, įmaišykite tarkuotą cukiniją.

  5. Atskirai sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską.

  6. Sausus ingredientus suberkite į kiaušinių masę ir švelniai išmaišykite.

  7. Jei norite, įmaišykite šokolado gabaliukų ar riešutų.

  8. Tešlą supilkite į riebalais pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, kepkite apie 45 min. - 1 val. Patikrinkite mediniu pagaliuku.

  9. Šokoladinis keksas su cukinija yra drėgnas, purios tekstūros ir gan intensyvaus šokoladinio skonio, o cukinija jam suteikia minkštumo, bet jos skonio visiškai nesijaučia.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai