Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Cukiniją, jeigu jos odelė stora, kieta, nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Skysčio nuspausti nereikia.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
Supilkite aliejų, įmaišykite tarkuotą cukiniją.
Atskirai sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską.
Sausus ingredientus suberkite į kiaušinių masę ir švelniai išmaišykite.
Jei norite, įmaišykite šokolado gabaliukų ar riešutų.
Tešlą supilkite į riebalais pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, kepkite apie 45 min. - 1 val. Patikrinkite mediniu pagaliuku.
Šokoladinis keksas su cukinija yra drėgnas, purios tekstūros ir gan intensyvaus šokoladinio skonio, o cukinija jam suteikia minkštumo, bet jos skonio visiškai nesijaučia.
Komentarai