Avižiniai keksiukai su bananais ir ispaninio šalavijo sėklomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Avižiniai miltai, 2 stikl.
  • Susmulkintos datulės, 8 vnt.
  • Vanduo, 0,5 stikl.
  • Sunokęs bananas, 1 vnt.
  • Klevų sirupas, 0,25 stikl.
  • Kokosų aliejus, 0,33 stikl.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Migdolų pienas, 0,5 stikl.
  • Ispaninio šalavijo sėklos, 0,5 stikl.
  • Kakavos milteliai, 3 v.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Kepimo milteliai, 2 a.š.
  • Graikiškas jogurtas, 0,5 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

  2. Sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, kakavą ir sėklas, atidėkite į šalį.

  3. Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kad suminkštėtų, tada pertrinkite elektriniu trintuvu, įdėkite bananą, supilkite išplaktus kiaušinius, klevš sirupą, migdolų pieną, kokosų aliejų ir viską gerai išplakite. Po truputį įmaišykite į sausą mišinį, galiausiai atsargiai įmaišykite jogurtą.

  4. Supilkite š riebalais papurkštas keksiukų formeles (jei naudojate silikonines - nereikia), kepkite apie 20 minučių. Atvėsinkite ir patiekite.

  5. Avižinius miltus galima pasidaryti ir patiems - tereikia sumalti avižinius dribsnius (pavyzdžiui, kavamale). Šaldytuve šiuos keksiukus galima laikyti iki 4 dienų. Tai geras energijos šaltinis, turintis naudingųjų omega-3 riebalų rūgščių.

Receptą atsiuntė: Kamila

Komentarai