Kalėdinis keksas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Ingredientai:
  • Įvairių džiovintų vaisių, riešutų, 300 gr.
  • Miltai, 200 gr.
  • Cukrus (geriau rudasis), 200 gr.
  • Sviestas, 200 gr.
  • Obuoliai, 2 vnt.
  • Imbierinių sausainių prieskonių mišinio (imbieras, cinamonas, gavzdikėliai, kardamonas), 3 a.š.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki vientisos, purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart perplakite. Tuomet įmaišykite tarkuotus obuolius, džiovintus vaisius ir riešutus (galite naudoti bet kokius, smulkinti nebūtina), prieskonius, galiausiai berkite su kepimo milteliais persijotus miltus. Permaišykite.

  2. Tešla gaunasi tiršta. Ją sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje, apie 50 min.

  3. Keksą pjaustykite tik jam visiškai atvėsus, geriausia palaukti maždaug parą. Keksą galite apiberti cukraus pudrą, aplieti šokoladu ir kitaip papuošti.

  4. Vaisius, riešutus pernakt galima išmirkyti rome arba brendyje.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai