Baklažanai graikiškai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Baklažanai, 500 gr.
  • Miltai, 20 gr.
  • Aliejus, 60 ml
  • Svogūnų laiškai, 40 gr.
  • Petražolės, 40 gr.
  • Špinatai, 40 gr.
  • Paprika, 1 vnt.
  • Pomidorai, 150 gr.
  • Graikiškas jogurtas, 80 gr.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Juos apvoliokite miltuose ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

  2. Smulkiai supjaustykite špinatus, petražoles, svogūnų laiškus, papriką ir pomidorus. Sumaišykite ir apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais.

  3. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite graikišku jogurtu. Juo aptepkite apkeptus baklažanus, uždėkite kepintų daržovių įdaro, tiekiant galite apibarstyti žalumynais.

  4. Balkažanus tiekite atšaldytus, kaip užkandį ar garnyrą prie kitų patiekalų.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai