Cukinijų blynai su varške

Cukinijų ir varškės blyneliai, A. Zhuravleva | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Cukinija, 300 gr.
  • Varškė, 200 gr.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Miltai, 3 v.š.
  • Druska ir pipirai, 1 žiups.
  • Aliejus kepimui, 4 v.š.
Cukinijų ir varškės blyneliai, A. Zhuravleva | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutarkuokite cukiniją stambia tarka. Pasūdykite, palikite 5–10 min. pastovėti, tuomet gerai nuspauskite skystį.

  2. Į dubenį dėkite nuspaustus tarkius, varškę, kiaušinius, miltus, druską, pipirus. Išmaišykite.

  3. Blynelius kepkite keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus (arba ghi sviesto) ant vidutinės ugnies po 2–3 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

  4. Patiekite šiltus su grietine, jogurtu, šviežiomis daržovėmis.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai