Marinuoto tofu ir brokolio dubenėlis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Tofu, 1 pak.
  • Brokolio žiedai, 12 vnt.
  • Sojų padažas, 2 v.š.
  • Sriracha padažas, 2 v.š.
  • Sezamo aliejus, 1 v.š.
  • Obuolių actas, 2 a.š.
  • Klevų sirupas, 1 a.š.
  • Vanduo, 2 v.š.
  • Aliejus kepimui, 3 v.š.
  • Ryžiai, 150 gr.
  • Sezamo sėklos, 2 žiups.
  • Svogūnų laiškai, 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite ryžius pagal nurodytas instrukcijas pakuotėje. Kol verda ryžiai, sumaišykite marinatą iš: sojų padažo, Sriracha padažo, sezamo aliejaus, obuolių acto, klevų sirupo ir vandens. Dėkite į marinatą gabaliukais pjaustytą tofu ir palaikykite bent 5 minutes.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir didelėje kaitroje pakepkite nuolat maišant tofu, kol jo paviršius šiek šiek sukietės (apie kelias minutes).

  3. Brokolių žiedus nuplikykite verdančiu vandeniu. Patiekite viską dubenyje, pabarstę sezamo sėklų ir pjaustytų svogūnų laiškų. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Karolis

Komentarai