Ryžių pudingas su uogų padažiuku

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Ryžiai, 300 gr.
  • Pienas, 2 stikl.
  • Grietinėlė, 50 ml
  • Želatina, 25 gr.
  • Plombyras, 100 gr.
  • Avietės (šviežios arba šaldytos), 2 stikl.
  • Cukrus, 1 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Išbrinkinkite želatiną. Ryžius nuplaukite, užpilkite 3 stiklinėmis vandens ir išvirkite. Košę atvėsinkite, sumaišykite su pienu, grietinėle ir atitirpintu plombyru.

  2. Viską kaitinkite puode ant silpnos ugnies 15 min.

  3. Išmirkintą želatiną nusunkite, sumaišykite su puse cukraus ir supilkite į ryžių masę. Išmaišykite, išpilstykite į formeles ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

  4. Uogas ir likusį cukrų pertrinkite, jei norite (bet nebūtina) į uogų padažą galima įmaišyti šlakelį konjako. Prieš patiekdami pudingą apipilkite uogų padažiuku ir papuoškite šviežiomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Rasa

Komentarai