Dilgėlėse yra itin daug geležies, kalcio, magnio, kalio, vitaminų A, C, K, B grupės vitaminų. Pavasarį valgomos dilgėlės puikiai papildo po šaltojo sezono nusilpusį organizmą.
Dar mūsų močiutės žinojo, kad dilgėlės — tai ir vaistinis, ir maistui naudojamas vitaminingas augalas. Žmogui ji ypač naudinga po žiemos, nes tada organizmas būna išsekintas pavasario avitaminozės. Senieji dilgėlę vadindavo pavasario vaistinių augalų karaliene.
Dilgėlės – viena iš paprasčiausių ir lengviausiai randamų priemonių, padedančių grąžinti plaukams grožį ir sveikatą: jos naikina pleiskanas, mažina galvos odos niežėjimą, skatina plaukų augimą, juos stiprina.
Kartais atrodo, kad dilgėlė – tai ne augalas, o pikta širšė, gelianti tada, kai to mažiausiai tikimės. Kadangi odą dirginanti medžiaga yra rūgštinės kilmės, kovoti su jos padariniais liaudyje pirmiausiai siūloma šarmais.
Dilgėlė – visiems mums puikiai pažįstamas vaistinis augalas, plačiai naudojamas medicinoje ir kosmetologijoje. Ją galima naudoti plaukų stiprinimui ir siekiant užkirsti kelią slinkimui, kovoje su pleiskanomis ir intensyviu plaukų riebalavimusi.
Vidutiniškai per savo gyvenimą žmogus atsako į 45228 telefono skambučius