Bazilikas (lot. Ocimum basilicum) – viena iš populiariausių ir universaliausių žolelių pasaulyje, pelniusi garbingą vietą ne tik virtuvėje, bet ir liaudies medicinoje. Bazilikai ypač vertinami dėl malonaus aromato ir skonio bei ryškiai žalios spalvos, tačiau jie taip pat pasižymi gausybe naudingų savybių, teigiamai veikiančių žmogaus organizmą.
Petražolės – augalas, apie kurį galima pasakyti: ir maistas, ir vaistas. Jos turi daug vitaminų ir naudojamos pačių įvairiausių ligų ir negalavimų gydymui.
Prieskoniais maistą gardiname visus metus, tačiau žiemą ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?
Raudonėliai nuo seno naudojami kaip prieskoniai padažams ir sriuboms, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams pagardinti. Jie puikiai dera su daugeliu prieskonių – ypač su bazilikais, juodaisiais pipirais, rozmarinais ir mairūnais. Ar žinote, kokiomis naudingomis savybėmis pasižymi šis augalas?
Pastarnokai – tolimi morkų ir petražolių giminaičiai. Nors auga Europoje, Sibire ir Kaukaze, tikroji jų tėvynė lieka nežinoma. Kai kurie mokslininkai spėja, kad augalas kilo iš Šiaurės Europos, tačiau, kad ir kaip ten būtų, svarbiausia ne tai. Ar žinojote, kokiomis naudingomis savybėmis jis pasižymi?
Yra daugybė produktų, apie kurių naudą mes net nesusimąstome. Vienas iš jų – avokadų kauliukai.
Pienas – skanus ir naudingas produktas. Ar žinojote, kad pagardinus jį prieskoniais galima išspręsti ne vieną sveikatos problemą?
Jeigu ima smarkiai plakti širdis, pasigaminkite citrinos sulčių ir medaus koncentratą ir išgerkite vienu ypu.