Dauguma laikosi nuomonės, kad valgyti daug daržovių ir vaisių ar pildyti vitaminų atsargas būtina pavasarį ar vasarą, o šaltuoju metų laiku galima atsipalaiduoti ir rinktis sotesnį, riebesnį maistą. Ar tikrai sveika mityba žiemą dėl sumažėjusio daržovių ir vaisių asortimento yra sunkesnė? Mitybos specialistų teigimu, tai tik mitas: jie pabrėžia,...
Nėra nieko geriau už puodelį karštos kakavos žvarbų rytą... Šis gėrimas ne tik skanus, bet ir naudingas. Kokiomis savybėmis jis pasižymi?
Šios nedidelės gudrybės, būdingos Azijos šalių virtuvei, padės jums numesti svorio ir išlaikyti formą be jokių dietų. Išbandykite!
Sunku būtų rasti žmogų, visiškai nemėgstantį saldumynų – juk daugelis iš mūsų nebeįsivaizduoja savo gyvenimą be cukraus. Net tie, kurie deklaruoja nejaučiantys didelės simpatijos saldainiams, retkarčiais tikriausiai irgi nevengia vieno ar kito šaukštelio saldiklio įsiberti į kavą ar arbatą. Ką jau kalbėti apie įvairiuose pusgaminiuose aptinkamą ...
Prieskoniais maistą gardiname visus metus, tačiau žiemą ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?
Nors įprasta manyti, kad viso grūdo duona – tai sveikas pasirinkimas, mitybos specialistė Vaida Kurpienė sako, kad taip būna ne visada. „Taip, valgyti viso grūdo duoną dažniausiai tikrai daug sveikiau. Tačiau norint organizmui atnešti didžiausią naudą, net ir visagrūdę duoną reikia mokėti pasirinkti tinkamai“, – sako V.Kurpienė ir dalijasi patar...
Šaltuoju metų laiku susimąstome, kaip maitintis, kad organizmas būtų atsparesnis šalčiui ir puolantiems virusams. Visi žino, kaip svarbu rinktis vertingą maistą, kuris neapsunkintų ir turėtų pakankamai naudingų medžiagų, pavyzdžiui, raugintos daržovės. Ekspertai pastebi, kad raugintos daržovės nebėra tik tradicinių lietuviškų valgių pasididžiavi...
Įsivaizduokite: valgote daugiau, tačiau nepriaugate svorio ir netgi padailinate kūno linijas. Skamba neįtikėtinai? Tačiau tai įmanoma. Specialistų teigimu, galima pamiršti alinančias dietas, maisto produktų ribojimą ir amžiną „jojo efektą“, o visa paslaptis – skaidulinių medžiagų, kurių gausu daržovėse, vaisiuose, kruopose ir ankštiniuose produk...
Sumuštiniai šiandien yra neatsiejama daugelio mitybos raciono dalis. Jie populiarūs visame pasaulyje. Lietuva – ne išimtis: apklausos rodo, kad 41 proc. lietuvių pusryčiams dažniausiai renkasi šį patiekalą. Tačiau pastaruoju metu sumuštiniai išgyvena tikrą revoliuciją – dėl besikeičiančių mitybos įpročių, tiek jų sudėtis, tiek formatai smarkiai ...
Maistas ne visada būna mūsų sąjungininkas. Vieni pakyla nuo stalo jausdami malonumą, o kiti – sunkumą ir papildomus kilogramus. Daug metų pacientus konsultuojanti gastroenterologė, dietologė doc. Aida Žvirblienė davė keletą svarbių patarimų norintiems sulieknėti. Pasak jos, vien keisti mitybos įpročius – nepakanka.
Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..