Senovėje prieskoniai atliko tokį pat svarbų politinį ir ekonominį vaidmenį, kaip šiandien nafta ir dujos. Siūlome susipažinti su keliais įdomiais faktais.
	 
	- 
		Kmynai – vienas iš seniausiai Europoje vartojamų prieskonių. Jis žinomas jau daugiau kaip 5000 metų.
- 
		Siekiant patenkinti kasdienį vitaminų poreikį, piramides stačiusiems vergams Egipte kasdien duodavo svogūnų.
- 
		Romėnai raudonėliais gindavosi nuo skruzdžių.
- 
		Actekai savo valdovui mokesčius mokėdavo vanilės ankštimis.
- 
		Viduramžiais už šafranų „klastojimą“ grėsė mirties bausmė, o už muskato riešutų vagystę nukirsdavo ranką. Nesistebėkite – prieskonių kainos tais laikasi buvo daug didesnės nei šiandien (pavyzdžiui, 100 g muskato riešutų kainavo tiek pat, kiek 6 jaučiai).
- 
		Baziliko šakelė rankose reiškė kvietimą paflirtuoti.
- 
		Tai, kad mėsa su prieskoniais daug skanesnė, žmonės suprato daugiau nei prieš 5000 metų.
- 
		Pirmoji prieskonių enciklopedija buvo išleista XVI amžiuje.
- 
		Senovės Graikijoje laurų lapai buvo laikomi šventais. Saulės dievas Apolonas vaizduotas su laurų vainiku ant galvos. Tokie vainikai simbolizavo jėgą ir pergalę, todėl jais apdovanodavo čempionus.
- 
		Vienas iš pačių seniausių prieskonių yra česnakas. Jis Kinijoje ir Egipte buvo auginamas daugiau kaip prieš 5000 metų.
- 
		Romėnai pirmieji pradėjo naudoti prieskonius kosmetiniais tikslais: kad burnos kvapas būtų gaivus, jie kramtydavo gvazdikėlius, skalaudavo gerklę raudonėlių ir čiobrelių, o rankas ir kojas – mėtų nuoviru.
 
                                        
Komentarai