Mandarinų pyragaitis

Mandarinų pyragaitis

Jei pyragą valgysite karštą, rekomenduojame pagardinti jį vaniliniais ledais.

Reikės:

 

  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 šaukštelio aliejaus
  • 1 šaukšto džiūvėsėlių
  • 125 gramų sviesto
  • 3 mandarinų
  • 2 šaukštų cukraus
  • 70 gramų razinų


Sviestą, kiaušinių trynius, cukrų ir šiek tiek druskos išplakite su mikseriu. Į gautą masę nuolatos maišydami supilkite miltus. Mandarinus nulupkite, kelias mandarinų skilteles atidėkite į šalį, likusias sudėkite į tešlą. Kartu suberkite ir razinas.

Kepimo formelę patepkite aliejumi ir apibarstykite džiūvėsėliais. Į formelę supilkite paruoštą tešlą, o ant viršaus sudėkite tas kelias atidėtas mandarinų skilteles. Pyragą uždenkite folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 45-50 minučių. Prieš kepimo pabaigą foliją nuimkite, kad pyrago viršus gražiai apskrustų.

Komentarai

Ar žinote, kad...

Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.

Kitas faktas