Tradiciniai virti varškėtukai

Viti varškėčiai, Nadezhda Murinets | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Varškė, 300 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Miltai, 100 gr.
  • Cukrus, 2 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
Viti varškėčiai, Nadezhda Murinets | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus (jų gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, juos berkite palaipsniui, tikslus jų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinio dydžio) ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4-5 dalis. Iš gautų dalių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 2-3 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai (130)

Karina 2024-11-15 16:12
Puikus receptas, gavosi tobuli ! Svarbu su miltais nepersistengti :) Ačiū uz receptą :) p.s tik gaunasi tobulai pusryčiams dviems žmonėms :)
Regina 2024-08-06 14:28
Gavosi labai skaniai
Agne 2024-07-31 14:25
Labai gavosi skaniai!
Armis 2024-01-03 22:38
Skaniai gavosi, labai tikęs receptas:) Bet pridursiu, kad čia labiau dvi porcijos gaunasi, o ne 4. Miltus pyliau iš akies, kaip mama kadaise mokė. Ne per daug. Minkant tešlą dapilt šiek tiek miltų kol tešla nebelipa prie rankų ir viskas.
Asta 2023-12-19 22:38
Na gavosi neblogai, svarbu miltų nepadauginti ;)
Ingrida 2023-11-04 16:23
Čia vos dviem žmonėm pavalgyt :D
Marija 2023-09-17 14:43
Per daug miltu.. ilgai virė vistiek gavosi kietoki. O turėtų tirpti burnoje..
Saule 2023-04-12 21:44
Man 14metų ir aš pati pasigaminau ir šeimai pagaminau labai skanu
Joooo 2023-04-06 19:09
Niekam tikęs receptas
Gerda 2023-04-06 11:27
Sulyciau ,dėti palei savo skonio reikala viską :)))taip ir Dariau gavosi super!:P