Avokadų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
  • Mažas svogūnas, 1 vnt.
  • Česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Citrinos sultys, 1 v.š.
  • Smulkiai supjaustyti agurkai (be žievelės ir sėklų), 4 stikl.
  • Vanduo arba daržovių sultinys, 1,5 stikl.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Čili pipirai (milteliai), 1 žiups.
  • Avokadas, 1 vnt.
  • Šviežios petražolės arba krapai (pagal skonį)
  • Neriebus jogurtas, 0,5 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytą česnaką ir svogūną, kepkie 1-4 min, kol apskrus. Supilkite citrinos sultis ir gaminkite dar 1 min.

  2. Sudėkite agurkus (dalį palikite papuošimui), supilkite vandenį arba sultinį, sudėkite druską, pipirus, užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies, kol agurkai suminkštės. Sudėkite avokadą ir žalumynus, viską pertrinkite.

  3. Sriubą atvėsinkite, užpilkite jogurtu, papuoškite agurkais, žalumynais ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Erika

Komentarai