Trinta raudonųjų lęšių sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 1,5 v.š.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Didelis saliero stiebas, 1 vnt.
  • Didelė morka, 1 vnt.
  • Bulvė, 1 vnt.
  • Raudonieji lęšiai, 1 stikl.
  • Vištienos arba daržovių sultinys, 1,5 l
  • Malti kuminai, 0,5 a.š.
  • Kajeno pipirai, 0,25 a.š.
  • Šviežiai spaustos citrinų sultys, 2 v.š.
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką, apkepkite porą minučių, sudėkite supjaustytą salierą, morką ir gaminkite dar 5 minutes. Sudėkite supjaustytą bulvę, lęšius, supilkite sultinį ir viską užvirinkite. Uždenkite dangčiu ir virkite ant nestiprios ugnies, kol daržovės suminkštės (apie 40 min.).

  2. Pertrinkite sriubą, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais, išpilstykite į dubenėlius ir patiekite.

  3. Sveika ir lengvai paruošiama sriuba!

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai