Trinta jogurtinė agurkų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Ilgavaisiai agurkai (be sėklų, supjaustyti), 2 vnt.
  • Graikiškas jogurtas, 1,5 stikl.
  • Šviežiai spaustos citrinos sultys, 3 v.š.
  • Mažas svogūnas (supjaustytas), 1 vnt.
  • Česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Švieži peletrūnų lapeliai, 2 v.š.
  • Alyvuogių aliejus, 0,25 stikl.
  • Druska
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
  • Susmulkintas raudonasis svogūnas papuošimui, 0,5 vnt.
  • Kapotos petražolės, 0,25 stikl.
  • Krapai, 0,3 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Elektriniu trintuvu pertrinkite iki vienalytės masės supjaustytus agurkus, jogurtą, citrinos sultis, svogūną, česnaką, krapus, petražoles, peletrūnus ir beveik visą aliejų (palikite šiek tiek pašlakstymui). Pabarstykite druska ir pipirais, uždenkite ir palikite šaldytuve bent 8 valandoms (geriausia - per naktį).

  2. Prieš patiekdami įsitikinkite, kad netrūksta drusko ir pipirų (jei reikia, įdėkite dar), išpilstykite į dubenėlius, pabarstykite smulkiai pjaustytu raudonuoju svogūnu ir pašlakstykite aliejumi.

  3. Labai skani šaltsriubė, idealiai tinka šiltuoju metų laiku!

Receptą atsiuntė: Viktorija

Komentarai