Keptų paprikų ir baklažanų salotos

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
3
Ingredientai:
  • Paprika, 1 vnt.
  • Baklažanai, 2 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Petražolės, 1 pund.
  • Česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Citrina, 0,5 vnt.
  • Pipirai, 1 žiups.
  • Balzamiko actas, 1 v.š.
  • Aliejus, 4 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Papriką ir baklažanus nuplauname ir nusausiname. Subadome peiliu per visą plotą. Ištriname aliejumi ir dedame ant skardos. Kepame iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

  2. Iškepusias daržoves šiek tiek atvėsiname, atsargiai nulupame odelę (netingėkite nulupti, nes kepant ji apkarsta). Supjaustime kubeliais. Sumaišome su smulkintais žalėsiais, labai plonais pusžiedžiais pjaustytu svogūnu.

  3. Balzamiko actą (galima keisti sojos padažu) sumaišome su aliejumi, išspaustos citrinos sultimis, trupučiu pipirų, įspaudžiame česnako ir tokiu užpilu užtaisome salotas. Leiskite pasimarinuoti 10-15 min. ir skanaukite.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (2)

atsakymas Linai 2015-04-27 09:34
nulupti reikia iškepus, nes iškepusi ji būna karti.
lina 2015-03-15 21:13
iskept ,nulupt ,bekepant kad neapkarstu ,ar pries kepant ,ar kai iskeps nulupti.