Kuskusas su paprikomis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 1,5 v.š.
  • Didelė česnako skiltelė (susmulkinta), 1 vnt.
  • Nedidelis raudonasis svogūnas, 0,5 vnt.
  • Geltona, raudona ir žalia paprika, 3 vnt.
  • Smulkinti raudonėliai, 2 v.š.
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • Kuskusas, 0,66 stikl.
  • Citrinos griežinėlių papuošimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Puode ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, apkepkite česnaką ir susmulkintą svogūną (galima 1 didelį geltoną arba pusę nedidelio raudono). Įpilkite 2/3 stiklinės vandens, sudėkite smulkiai supjaustytas paprikas (be sėklų), 1 šaukštelį druskos, raudonėlius, pipirų pagal skonį, užvirinkite, pavirkite 2-3 minutes, kol paprikos pradės minkštėti.

  2. Įmaišykite kuskusą, uždenkite ir tuojau pat nukelkite nuo ugnies. Palikite, kad kruopos išbrinktų ir nebeliktų skysčio, maždaug 7 minutėms.

  3. Patiekite su citrinų griežinėliais.

  4. Itin lengvai ir greitai paruošiamas sveikas garnyras (bet galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą).

Receptą atsiuntė: Milda

Komentarai