Pastarnokus nuskuskite ir supjaustykite stambiomis lazdelėmis ar kąsnio dydžio gabaliukais. Jei pastarnokai labai stambūs, „stori“ galite išpjauti jų šerdį, nes ji gali būti kietoka.
Pastarnokus sudėkite į dubenį, įpilkite šlakelį laiejaus, pagardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais. Galite įdėti šaukštelį medaus ar klevų sirupo, jei norite labiau karamelizuoto skonio (tai ypač tinka, jei pastarnokus tieksite kaip garnyrą prie paukštienos). Gerai išmaišykite.
Pastarnokus vienu sluoksniu sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min. iki kol suminkštės ir apskrus. Kepimo viduryje vertėtų apversti, kad tolygiau apskrustų.
Orkaitėje kepti pastarnokai yra puiki alternatyva bulvėms. Pastarnokai turi gerokai mažiau kalorijų, juose daug ląstelienos, vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Komentarai