„Ryžiai“ iš kalafiorų

Kalafioro „ryžiai“, karins | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Kalafioras, 1 vnt.
  • Aliejus, 1 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
Kalafioro „ryžiai“, karins | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Kalafiorą labai gerai nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka arba pulsuodami susmulkinkite maisto smulkintuvu. Sutarkuotą kalafiorą sudėkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ar kelių sluoksnių popierinio rankšluosčio, susukite tarsi maišelį ir švelniai nuspauskite.

  2. „Ryžius“ sudėkite į keptuvę su šaukštu aliejaus ir maišant pakepinkite 5-7 min. iki kol suminkštės. Nedenkite dangčiu, nes „ryžiai“ nebebus birūs, susitroškins į košę.

  3. Pagardinkite druska.

  4. Kalafiorų „ryžius“ tiekite kaip garnyrą. Šiuos „ryžius“ galite kepinti su įvairiomis daržovėmis, įpilti truputį sojų padažo, pagardinti ciberžole ar kariu, įberti truputį tarkuoto sūrio.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai