Lašiša su medaus ir česnakų padažiuku

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Medus, 0,33 stikl.
  • Sojų padažas, 0,25 stikl.
  • Citrinos sultys, 2 v.š.
  • Aitriųjų paprikų dribsniai, 1 a.š.
  • Alyvuogių aliejus, 3 v.š.
  • Lašišos filė, 4 vnt.
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Perspaustos česnakų skiltelės, 3 vnt.
  • Riekutėmis supjaustyta citrina, 1 vnt.
  • Kapotos petražolės ar kiti žalumynai
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenėlyje sumaišykite medų, sojos padažą, citrinos sultis ir paprikų dribsnius.

  2. Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite popieriniu rankšluosčiu apsausintą lašišą odele į viršų, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 6 minutes, kol gražiai apskrus, apverskite, įpilkite dar šaukštą aliejaus.

  3. Sudėkite česnaką, pakepkkite minutę, tada supilkite medaus mišinį ir sudėkite citrinos riekutes. Kepkite, kol skysčio sumažės trečdaliu.

  4. Apšlakstykite lašišą padažu, patiekite su citrina ir žalumynais. Liksite sužavėti!

Receptą atsiuntė: Rasa

Komentarai