Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Pamažu suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišykite, kad gautumėte lipnią, bet formuojamą masę. Miltų gali reikėti ir kiek mažiau ar daugiau, tai priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio.
Suformuokite apvalius varškėčius, juos kiek paspauskite, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi pateptą skardą. Varškėčių viršų lengvai patepkite aliejumi.
Kepkite apie 15 - 20 min., kol varškėčiai gražiai paruduos.
Švelnūs, drėgni ir kvapnūs varškėčiai, kurie puikiai tinka pusryčiams, vakarienei ar net desertui. O svarbiausia, kad nereikia kepti riebaluose ar ilgai stovėti prie keptuvės.
Komentarai