Orkaitėje keptos daržovės

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Vyšniniai pomidorai
  • Česnako skiltelės (nuluptos, perspaustos), 4 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 4 v.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 0,25 a.š.
  • Aitriųjų paprikų dribsniai, 0,25 a.š.
  • Vidutinio dydžio žiedinis kopūstas, 1 vnt.
  • Paprika, 1 žiups.
  • Kapotos petražolės, 0,25 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (grotelės - per vidurį).

  2. Į didelę kepimo formą sudėkite 50-60 pomidoriukų, česnaką, užpilkite 3 šaukštais aliejaus ir pabarstykite 0.25 arbatinio šaukštelio druskos, pipirais ir aitriųjų paprikų dribsniais, viską išmaišykite.

  3. Nupjaukite kopūsto dalį su kotu, kad kopūstas gražiai "sėdėtų", dėkite į kepimo formą per patį vidurį, nustumdaami pomidorus į šonus. Apšlakstykite likusiu aliejumi ir patepkite, kad būtų padengtas visas paviršius. Pabarstykite paprika ir likusia druska. Kepkite maždaug valandą, arba kol kopūstas suminkštės ir jį bus lengva perpjauti.

  4. Viską pabarstykite petražolėmis, kopūstą supjaustykite žiedynais, patiekite su pomidorais ir česnaku.

Receptą atsiuntė: Inesa

Komentarai