Raudonėliai nuo seno naudojami kaip prieskoniai padažams ir sriuboms, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams pagardinti. Jie puikiai dera su daugeliu prieskonių – ypač su bazilikais, juodaisiais pipirais, rozmarinais ir mairūnais. Ar žinote, kokiomis naudingomis savybėmis pasižymi šis augalas?
Tikriausiai kiekvienas lietuvis puikiai žino, kaip atrodo ir kaip kvepia čiobrelis, juk jis naudojamas ne tik kaip vaistinis, bet ir kaip prieskoninis augalas.
Kakavos sviestas tinka ne tik saldumynams gaminti. Jame yra tokių svarbių komponentų kaip palmitino, linolinės, oleinės ir stearino rūgščių, todėl jo galima rasti daugelyje gydomųjų priemonių. O tonizuojamosios ir gijimą skatinančios savybės, kurių kakavos sviestui suteikia kofeinas, metilksantinas bei taninai, daro jį nepakeičiamą kosmetologijoje.
Štai keletas natūralių profilaktinių priemonių imunitetui, kurias reikėtų vartoti nuolatos – vienas ar du kartai vargu ar bus veiksmingi.
Imbieras – gana specifinio skonio daugiametis žolinis augalas. Spėjama, kad lotyniškasis jo pavadinimas „Zingiber“ iš sanskrito kalbos reikštų „raguota šaknis“.
Kokosų aliejus (ypač grynas, ekologiškas) net ir parduotuvei paskelbus akciją kainuoja gana nepigiai, tad visuotinis pamišimas dėl jo kartais kelia nuostabą. Juolab, kad šio produkto gerbėjai vienodai entuziastingai juo ir veidą tepasi, ir deda į keptuvę blynams kepti.
Jeigu ima smarkiai plakti širdis, pasigaminkite citrinos sulčių ir medaus koncentratą ir išgerkite vienu ypu.