Imbieras – vienas seniausiai žmonių vartojamų augalų, vertinamas tiek dėl savo specifinio skonio, tiek dėl naudingų savybių. Jo šaknys naudojamos maistui, gėrimams ir tradicinėje medicinoje visame pasaulyje. Šiandien imbieras ypač populiarus kaip natūralus būdas stiprinti imunitetą ir gerinti savijautą.
Širdies plote jaučiamas skausmas nebūtinai visada reiškia širdies ligą – priežasčių gali būti daug. Kokios jo priežastys ir kaip jo atsikratyti?
Raudonėliai nuo seno naudojami kaip prieskoniai padažams ir sriuboms, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams pagardinti. Jie puikiai dera su daugeliu prieskonių – ypač su bazilikais, juodaisiais pipirais, rozmarinais ir mairūnais. Ar žinote, kokiomis naudingomis savybėmis pasižymi šis augalas?
Tikriausiai kiekvienas lietuvis puikiai žino, kaip atrodo ir kaip kvepia čiobrelis, juk jis naudojamas ne tik kaip vaistinis, bet ir kaip prieskoninis augalas.
Kakavos sviestas tinka ne tik saldumynams gaminti. Jame yra tokių svarbių komponentų kaip palmitino, linolinės, oleinės ir stearino rūgščių, todėl jo galima rasti daugelyje gydomųjų priemonių. O tonizuojamosios ir gijimą skatinančios savybės, kurių kakavos sviestui suteikia kofeinas, metilksantinas bei taninai, daro jį nepakeičiamą kosmetologijoje.
Štai keletas natūralių profilaktinių priemonių imunitetui, kurias reikėtų vartoti nuolatos – vienas ar du kartai vargu ar bus veiksmingi.
Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..