Pamokėlė, kaip iš senų žurnalų ir laikraščių pasidaryti krepšelius vazonams, saldainiams ar aksesuarams.
Vilmos pasakojime rasite ir labai įdomios informacijos apie gydomiuosius augalus, kurių maistinė bei medicinė vertė daugelį tikrai nustebins, Vilma taip pat pateikia kelis Gambijos virtuvės receptus, kuriuose nesunkiai pritaikysite ir savo virtuvėje. Linkime malonaus skaitymo ir tikimės, kad iš darganotos Lietuvos bent mintimis nusikelsite į egz...
Grikiai – jau savaime vertingas produktas. Vieni jį vartoja nuolat, kiti gi, nežinodami, kad šios kruopos – tai ne tik garnyras, bet ir vaistas, apsiriboja tik viena kita lėkštele jų košės per mėnesį. Ar esate girdėję, kad grikiai puikiai valo organizmą ir pasižymi daugybe kitų naudingų savybių? Šį kartą pakalbėsime apie tai, kaip juos naudojant...
Senatvė dažnam iš mūsų kelia daug nemalonių asociacijų: tai ir vienatvė, ir atstūmimas, ir ligos... Įvairūs negalavimai paprastai suvokiami kaip kryžius, kurį nuolankiai tenka nešti visiems brandaus amžiaus sulaukusiems žmonėms. Vis dėlto labai smagu, kai atsiranda tų, kurie savo pavyzdžiu įrodo, jog viskas priklauso tik nuo mūsų pačių.
Sakoma, kad akys - sielos veidrodis. Nežinome, ar tai tiesa, bet pabandykime pažvelgti į akis iš arčiau. Gal pamatysime tai, ko iki šiol nepastebėjome? Vaizdas išties pribloškiantis, ar ne?
Šiuolaikinių namų virtuvė tiesiog neįsivaizduojama be gartraukio. Juk nei viena namų šeimininkė nenorėtų po kiekvieno maisto gaminimo šveisti nuo garų ir riebalų pageltusių sienų bei lubų. Be to, gartraukis padeda išlaikyti švarų ir gaivų orą.
Šiais laikais dauguma su nuostaba žiūrime į Rubenso tapybą, kurioje pavaizduotos apvalainos moteriškės ir negalime patikėti, kad kadaise buvo laikai, kuomet kraują kaitindavo būtent jos, o ne lieknos it smilgos gražuolės, kurios, tiesą sakant, tais laikais buvo laikomos paprasčiausiai ligotomis.
Pasigamintų gardų kokteilį namuose - visai nesunku. O svarbiausia, kad jis bus tikrai sveikas. Žalieji kokteiliai gaminami iš bet kokios valgomos „žolės“, vandens, vaisių arba daržovių.
Kas per daug, tas nesveika – tai universali tiesa, kurią pritaikyti savo gyvenime gali kiekvienas. Ir vis dėlto mes norime gyventi sveikiau, kokybiškiau, tad pradedame atidžiau rinktis tai, ką valgome. Pastangos sveikintinos, tačiau perlenkti lazdos nereikia – juk kartais mūsų iš nuogirdų perimtos žinios prasilenkia su tikrove.
Dažniausiai lietinius esame įpratę valgyti su įdaru, tačiau šį kartą siūlome pabandyti kiek kitokį variantą. Pirmiausia, blynelius pagardinsime varške, na o vietoje įdaro rinksimės gardų žaliąjį padažą.
Pasirodo, mediniais skalbinių segtukais galima ne tik prisegti padžiautus skalbinius, bet ir puošti namus, pasipuošti patiems. Jie gali virsti viskuo, kuo tik užsigeisite: dovanų pakuotės dalimi, vazonu, žvakide, padėklu ar netgi šviestuvu.
Pomėgis nuolat avėti batelius su itin aukštu kulnu į gera tikrai neišeis – ypač toms dailiosios lyties atstovėms, kurioms išsivysčiusi plokščiapėdystė, antsvoris ir varikozinis venų išsiplėtimas. Tokios moterys gali sau leisti ne aukštesnius nei 5 centimetrų kulniukus.
Nepriklausomai nuo metų laiko, organizmui visuomet reikia vitaminų. Geriausias būdas jų gauti - valgyti šviežius vaisius. Vaisius ir uogas galite rinktis įvairias, tačiau nepamirškite, kad mūsų siūlomose vaisių salotose būtinai turi būti obuolių. Juk obuoliai, tai ne tik sveikatos, bet ir grožio šaltinis.
Vieniems žaliavalgystė – tai nuotykis, galimybė patirti kažką nauja ir dar neatrasta, kitiems – tiesiog būtinybė, o dar kitiems – kažkas iracionalaus ir sunkiai paaiškinama. Vis dėlto negalima nepastebėti, kad šis reiškinys Lietuvoje taip pat tampa vis populiaresnis, todėl nutarėme pakalbinti žalio maisto restorano „Raw Raw“ vadovę Olgą Dzindze...
Alpių kalnuose, po ledo nutirpimo, buvo rasta puikiai išsilaikiusi vyro mumija. Pasitelkus šiuolaikines technologijas, mokslininkams pavyko atkurti realią žmogaus, gyvenusio prieš 5 tūkstančius metų, išvaizdą.
Jau prasidėjo slidinėjimo karštligė. Ši pramoga daugeliui asocijuojasi su daugybe sniego, nuostabiais kalnų vaizdais ir adrenalinu, kai su vėjeliu lekiama nuo kalno. Ką reikėtų žinoti naujokams, kad mėgavimasis žiemos pramogomis būtų saugus ir po atostogų grįžtume sveiki?
Šviežia, geros kokybės jautiena - maistinga, gerai virškinama ir ypač naudinga mėsa dirbantiems fizinį darbą, sportuojantiems. Taigi, jei norite sočių pietų, siūlome pasigaminti aitrios jautienos su troškintomis morkomis.
Fotografas Carsten Tormelen sukūrė nuotraukų sesiją, kurioje užfiksuoti 100 metų sulaukę žmonės.
Sunku įsivaizduoti savo gyvenimą be plaukuotų, kailiniuotų, žvynuotų keturkojų ir dvikojų augintinių – nenuostabu, kad praktiškai kiekvienuose namuose yra bent po vieną gyvūnėlį. Įdomiausia tai, kad jie tampa ne tik namų puošmena ar draugu, bet taip pat ir sporto partneriu. Tad kam gi tinka gyvūnai?
Britų mokslininkai nusprendė atsakyti į seniai visiems ramybės neduodantį klausimą: ar galima valgyti ant žemės nukritusį maistą? Juk daugelis įsitikinę, kad pakėlus jį per tris ar penkias sekundes, niekas per tą laiką nepasikeis.
Tyrimais nustatyta, miego metu knarkia net 40 proc. suaugusiųjų. Įvairios statistikos pateikia skirtingus duomenis, tačiau viena – neginčijama, knarkiančių vyrų yra du ar net tris kartus daugiau nei moterų.