Amosovo pasta yra sveikatai naudingas riešutų, džiovintų vaisių, citrinų ir medaus mišinys.
Jodas priskiriamas vienam iš 15 būtinų mikroelementų, kurį mūsų organizmas naudoja skydliaukės hormonams gaminti. Jis itin svarbus ir normaliam kūdikių bei mažų vaikų augimui ir smegenų vystymuisi.
Kraujo savybė – krešėjimas, mus apsaugo susižeidus, kad nenukraujuotume. Visgi pasitaiko atvejų, kuomet žmogaus kraujas yra per tirštas ir jame gali susidaryti pavojingi gyvybei krešuliai. Laimei, prevenciškai, kad išvengtume kraujo krešulių, visuomet galime vartoti natūralius maisto produktus, kurie skystina kraują.
Cinkas yra būtinas mūsų organizmui mineralas. Jis labai svarbus imunitetui, padeda išsaugoti sveiką odą, apsaugo nuo ligų ir uždegimų. Jeigu dažnai kartojasi infekcijos, oda ir plaukai yra prastos būklės ar neturite apetito, vertėtų susirūpinti ir pasitikrinti, ar organizmui netrūksta cinko.
Ar pastebėjote, kad suvalgę tam tikrų maisto produktų, vėliau jaučiatės prastai? Iš tiesų egzistuoja tam tikri maisto deriniai, kurių vertėtų vengti. Jie sunkiai virškinami arba juose esančios maisto medžiagos, vitaminai ir mineralai kartu prastai pasisavinami.
Burokėliai ne tik skani, bet ir sveikatai itin palanki daržovė. Juose gausu nuo laisvųjų radikalų poveikio saugančių antioksidantų, virškinimą gerinančių skaidulių, sklandų širdies darbą užtikrinančio kalio ir magnio bei daug kitų naudingų medžiagų.
Žmogaus organizmui būtinų mineralų sąraše po kalcio antrą poziciją užima fosforas. Jis užtikrina medžiagų apykaitą, padeda funkcionuoti ląstelėms, skatina audinių regeneraciją (atsinaujinimą), palaiko raumenų, širdies ir nervų sistemos veiklą. Tai kaulų, dantų, DNR ir RNR, taip pat riebalų, baltymų ir cukrų statybinė medžiaga. Be to, fosforas da...
Vitaminas K padeda gaminti baltymus, reikalingus kraujo krešėjimui ir kaulų statybai. Su vitaminu K glaudžiai susijęs protrombinas, tiesiogiai skatinantis kraujo krešėjimą. Taip pat šis vitaminas reikalingas sveikam kauliniam audiniui išsaugoti.
Ne visos su maistu gaunamos kalorijos yra naudingos. Įvairūs maisto produktai organizme įsisavinami skirtingai. Maistas gali labai nevienodai paveikti jaučiamą alkį, hormonus ir vėliau sudegintų kalorijų skaičių.
Maži imbiero kokteiliukai, vadinami imbieriniais „šotais“, pastaruoju metu itin išpopuliarėjo. Vos vienas gurkšnelis aitroko gėrimo suteikia energijos, gerina virškinimą ir stiprina imunitetą.
Daugelis puikiai žino, kad sveikatai palankiausias gėrimas yra tyras vanduo. Vis dėlto, pasirodo, kad svarbus ne tik suvartojamų skysčių kiekis, bet ir temperatūra.
Valerijonai plačiai naudojami liaudies medicinoje pačių įvairiausių ligų gydymui. Siūlome susipažinti su gydomosiomis šių vaistažolių savybėmis.
Yra daugybė produktų, apie kurių naudą mes net nesusimąstome. Vienas iš jų – avokadų kauliukai.
Raudonėliai nuo seno naudojami kaip prieskoniai padažams ir sriuboms, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams pagardinti. Jie puikiai dera su daugeliu prieskonių – ypač su bazilikais, juodaisiais pipirais, rozmarinais ir mairūnais. Ar žinote, kokiomis naudingomis savybėmis pasižymi šis augalas?
Su amžiumi mūsų organizmas patiria natūralius pokyčius – lėtėja medžiagų apykaita, silpnėja raumenys, keičiasi skonio pojūtis, mažėja apetitas. Todėl vyresniame amžiuje tinkama mityba tampa dar svarbesnė sveikatai ir gyvenimo kokybei.
Vartodami mažiau cukraus, pajusite teigiamą poveikį sveikatai: efektyviau susidorosite su virškinimo problemomis, sumažės nerimas ir stresas, nuovargis, sąnarių bei galvos skausmai (migrena). Tyrimų duomenimis, daugelis žmonių bando sumažinti cukraus suvartojimą, tačiau tai nėra lengva, ypač jei išsivysčiusi priklausomybė. Tad ką galime padaryti...
Jei dirbate sėdimą, pertraukėlių metu vertėtų ne tik pasivaikščioti, bet ir atlikti kelis paprastus pratimus. Šių pratimų atlikimui nereikės jokios įrangos ar specialios aprangos, pakaks vos 5 - 10 minučių ir juos atlikti galėsite savo darbo vietoje.
Protarpinis badavimas – tai mitybos principas, kai valgoma laikantis reguliaraus grafiko, o tam tikrą laiką badaujama. Tyrimai rodo, kad protarpinis badavimas yra būdas kontroliuoti svorį ir užkirsti kelią ligoms. Tad kaip šio mitybos principo laikytis saugiai ir ką reikėtų žinoti?
Balkšvųjų gysločių sėklų luobelės – tai itin naudingų maistinių skaidulų rūšis. Gyslotis, kaip ir kitos skaidulos, per plonąjį žarnyną praeina beveik nesuskaidytas, organizmas jo neabsorbuoja: sėklų luobelės sugeria vandenį ir virsta klampiu junginiu.
Norite gyventi ilgiau, laimingiau, sveikiau? Specialistai pataria – rinkitės įvairių rūšių riešutus kaip užkandį, ir turėsite ne tik sveiką širdį, aštrų protą, bet ir džiaugsitės lieknomis kūno linijomis.
Vienas britų žurnalas yra paskelbęs atlikto eksperimento duomenis, kurio metu nustatyta, kad moteris, gyvenusi 50 metų santuokoje su knarkiančiu vyru, praranda 4-erius metus miego.