Citrinų dieta – išties geras būdas ne tik numesti nereikalingo svorio, bet ir aprūpinti organizmą vitaminais bei sustiprinti imunitetą.
Kodėl taip sunku sublogti ir kodėl pirmąjį mėnesį svoris išvis nekrenta?
Užkirsti kelią raukšlių atsiradimui gali ne tik kosmetinės priemonės, bet ir pakoreguota mityba. Ką valgyti, kad oda ilgiau išliktų jauna ir graži?
Yra produktų, kuriuos galima saugoti ištisus dešimtmečius – tikėtina, kad jie pergyvens netgi jų savininką. Kokie jie?
Saldumynai patinka beveik visiems, todėl atsispirti saldžiai pagundai (ypač – dietos metu) yra itin sunku. O ar tai iš viso būtina? Juk svorio metimas – ne priežastis atsisakyti visų desertų ir skanėstų. Jums tereikia žinoti, kaip ir ką valgyti!
Daugeliui teko ragauti dilgėlių ar laukinių rūgštynių sriubos – šiuose žoliniuose augaluose apstu vitaminų, ypač vitamino C, svarbaus imuninei sistemai. Siūlome jums susipažinti su keletu ne tiek įprastų (teisingiau būtų sakyti pamirštų, kadangi liaudyje jie buvo plačiai naudojami) augalų, kuriuos galima naudoti maistui.
Norite numesti svorio? Atrinkome jums keletą įdomių faktų apie dietas – tikrai pravers!
Ledai – ne tik skanus, bet ir naudingas desertas (tiesa, su sąlyga, kad jie parinkti teisingai). Ką apie juos reikia žinoti?
Kvapūs ir šiek tiek saldaus skonio žirniai – labai vertingas produktas, pasižymintis daugeliu naudingų savybių. Kodėl jį verta įtraukti į savo racioną?
Nuo neatmenamų laikų žmonės ieško amžino (arba bent jau ilgo) gyvenimo eliksyro. Šį kartą norime papasakoti jums apie gėrimus, kurie ne tik skanūs, bet ir, kaip rodo moksliniai tyrimai, padeda ilgiau išsaugoti jaunystę.
Masinio žmonijos nutukimo kaltininkų skaičius nepaliaujamai auga. Ant kaltinamųjų suolo – riebalai, angliavandeniai, streso hormonai ir net virusai. Dabar prie šios gausios grupelės prisijungė dar vienas kaltininkas – toksinai.
Laikantis dietos žuvis dažniausiai nepelnytai pamirštama – tai bene labiausiai tokiu metu tinkamas produktas: mūsų organizmas įsisavina 93–98 % jos baltymų, o mėsos – 87–89 %. Žuvies baltymai – tai visų mūsų organizmui būtinų aminorogščių (net ir tų, kurių niekas negali pakeisti), mikroelementų ir vitaminų šaltinis.
Žurnalas „Forbes“ yra paskelbęs sveikiausių maisto produktų sąrašą, kuriame rastume ir lietuvių mėgstamus obuolius, ir mūsų miškų karalienę – mėlynę.
Dauguma atvežtinių vaisių mums tapo tokie įprasti, kad pavadinti jų egzotiškais dažniausiai tiesiog neapsiverčia liežuvis. Jų galima įsigyti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje, todėl nepasinaudoti tokia puikia galimybe būtų neprotinga. O ar žinote, kuo jie naudingi?
Saldumynai patinka visiems (neskaitant vienos kitos išimties), todėl jums tikriausiai bus įdomu sužinoti, kokie mitai apie juos paplitę labiausiai.
Šparaginės pupelės – nekaloringas produktas. 100 g turi tik 31 kcal, taip pat vitaminų A, C, K, geležies, kalio ir folio rūgšties. Kodėl vertėtų dažniau įtraukti jų į savo racioną?
Japonų virtuvė – populiari visame pasaulyje. Ir Lietuva tikrai nėra išimtis. Japoniškų restoranų ir suši barų galima rasti praktiškai kiekviename rajone, tačiau ar svetimos kultūros maistas tikrai tinkamas Europiečio skrandžiui?
Iš kur ant kūno atsiranda papildomi kilogramai? Žinoma, jei neskaičiuojate suvartotų kalorijų ir vakarus mieliau praleidžiate ant sofutės, nei sporto salėje... stebėtis sparčiai augančiu svoriu nereikėtų.
Tikriausiai absoliuti dauguma bent kartais laikosi vienokių ar kitokių dietų, tačiau numesti svorio pavyksta ne visiems. Jei nežinote, kas kliudo lieknėti, pirmiausiai išbraukite iš savo raciono šiuos priešus.
60 sekundžių - tiek laiko paprastai reikia kraujo ląstelei apkeliauti visą organizmą