Grikius sumaišykite su faršu, įmaišykite smulkiai pjaustytą ar tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, berkite džiūvėsėlių, pagardinkite druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais. Suminkykite.
Suformuokite nedidelius teftelius ir apkepinkite aliejuje (galite ir nekepinti). Atidėkite.
Į tą pačią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūnč, tarkuotą ar smulkiai pjaustytą morką. Daržovėms suminkštėjus, įdėkite kubeliais pjaustytą papriką, patroškinkite, kol kiek suminkštės.
Papildomai galite įdėti ir kitų daržovių: cukinijų, moliūgų, žirnelių ir kt.
Supilkite skardinę konservuotų pomidorų (galima pakeisti 2-3 didesniais, kubeliais pjaustytais šviežiais pomidorais). Įdėkite pomidorų pastos, pagardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais. Jei pomidorai rūgštoki, įberkite šaukštą cukraus.
Į padažą įpilkite sultinio ar vandens ir 10-15 min. patroškinkite.
Teftelius grąžinkite į padažą. Ant nedidelės ugnies troškinkite dar 20 min.
Komentarai