Daržovių padaže troškinti tefteliai su grikiais

Tefteliai su grikiais daržovių padaže, Nadezhda Nesterova | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Faršas (tinka tiek mėsos, tiek paukštienos), 500 gr.
  • Grikiai (virti), 200 gr.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Džiūvėsėliai, 1 v.š.
  • Druska, pipirai, kiti prieskoniai, 1 žiups.
  • Aliejus, 4 v.š.
Padažui:
  • Konservuoti, smulkinti pomidorai, 1 skard.
  • Morka, 1 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Paprika, 1 vnt.
  • Vanduo arba sultinys, 0.5 stikl.
  • Pomidorų pasta, 2 v.š.
  • Druska, pipirai, kiti prieskoniai, 1 žiups.
Tefteliai su grikiais daržovių padaže, Nadezhda Nesterova | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Grikius sumaišykite su faršu, įmaišykite smulkiai pjaustytą ar tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, berkite džiūvėsėlių, pagardinkite druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais. Suminkykite.

  2. Suformuokite nedidelius teftelius ir apkepinkite aliejuje (galite ir nekepinti). Atidėkite.

  3. Į tą pačią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūnč, tarkuotą ar smulkiai pjaustytą morką. Daržovėms suminkštėjus, įdėkite kubeliais pjaustytą papriką, patroškinkite, kol kiek suminkštės.
    Papildomai galite įdėti ir kitų daržovių: cukinijų, moliūgų, žirnelių ir kt.
    Supilkite skardinę konservuotų pomidorų (galima pakeisti 2-3 didesniais, kubeliais pjaustytais šviežiais pomidorais). Įdėkite pomidorų pastos, pagardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais. Jei pomidorai rūgštoki, įberkite šaukštą cukraus.
    Į padažą įpilkite sultinio ar vandens ir 10-15 min. patroškinkite.

  4. Teftelius grąžinkite į padažą. Ant nedidelės ugnies troškinkite dar 20 min.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai