Kiaulienos troškinys su obuoliais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Kiauliena, 600 gr.
  • Miltai, 3 v.š.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Vištienos sultinys, 500 ml
  • Vanduo, 50 ml
  • Garstyčios, 1 v.š.
  • Kopūstai, 200 gr.
  • Bulvės, 300 gr.
  • Žali obuoliai, 2 vnt.
  • Petražolės, 2 v.š.
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaulieną supjaustykite maždaug 3 cm dydžio gabaliukais, sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite su 2 šaukštais miltų, druska ir pipirais.

  2. Padalinkite mėsą į kelias porcijas ir apkepkite aliejuje ant vidutinio stiprumo ugnies (vienai "partijai" - apie 6 minutes). Išimkite į lėkštę.

  3. Tame pačiame aliejuje apkepkite smulkintą svogūną, kol pagels (apie 3 min.). Suberkite likusius miltus ir pamaišydami kepkite dar minutę.

  4. Supilkite sultinį ir vandenį, sudėkite garstyčias, užvirinkite.

  5. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, bulves supjaustykie nedideliais gabaliukais. Sudėkite į puodą kopūstus ir bulves, įberkite 3/4 šaukštelio druskos, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių.

  6. Po to sdėkite kubeliais supjaustytus obuolius ir mėsą, troškinkite dar 10 minučių. Pabaigoje sudėkite petražoles.

Receptą atsiuntė: Renata

Komentarai (1)

svetlana 2018-06-23 17:44
Labai puikus receptas,dariau pagal save ir be obuoliu,nes seimai nepatiktu su obuoliais.As dejau morku.kopustu,sv.bulviu ir kepintus raud ir gelsvus svogunus,ir iskepta mesyte pavoliota miltuose ir zalumynuose,gavosi labai skaniai:)