Keptas baklažanas su argentinietišku chimichurri padažu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Didelis baklažanas, 1 vnt.
  • Vynuogių sėklų aliejus, 2 v.š.
  • Druska, 1 v.š.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Šviežia petražolė, 1 stikl.
  • Šviežias raudonėlis, 3 v.š.
  • Česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 0,3 stikl.
  • Čili prieskoniai, 0,25 a.š.
  • Raudono vyno actas, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Perpjaukite baklažaną pusiau, lengvai įrėžkite vidinę dalį peiliu kryžiukais. Pabarstykite druska ir leiskite pastovėti, pasimarinuoti apie 25-30 minučių.

  2. Šiek tiek įtepkite baklažaną aliejumi, dėkite į skardą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, apie 30-40 minučių.

  3. Susmulkinkite prieskonius, sumaišykite su aliejumi. Pilkite padažą jau ant iškepusio baklažano. Galite patiekalą papuošti petražolių lapais. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Ilona

Komentarai