Jūros gėrybės - tai ne tik skanus, bet ir sveikas maistas. Jos lengvai virškinamos, o savo sudėjyje turi daugybę mineralinių medžiagų. Krevetėse gausu B grupės vitaminų: B1, B2, B6 ir B12. Kaip ir kituose jūros produktuose, jose daug jodo, pantoteno rūgšties.
Mitybos specialistai rekomenduoja žuvį valgyti bent 2 kartus per savaitę. Maistiniu požiūriu turtingiausios didelės žuvys, tarp kurių yra upėtakis.
Šį patiekalą galima valgyti ir karštą, ir šaltą, taigi jis tiks ir kaip pietūs, ir kaip skanus užkandis.
Žuvyje bei jūros gėrybėse gausu omega-3 riebalinių rūgščių, kurios padeda išvengti akies tinklainės nykimo ir apsaugo nuo širdies ligų. Taigi šį kartą siūlome išbandyti žuvies sriubą.
Šį kartą siūlome išbandyti lietinius, pagamintus iš kefyro ir pagardintus labai skaniu apelsinų ir karamelės sirupu.
Kiaušiniai - idealus maistas sotiems pusryčiams. Šį kartą siūlome pabandyti orkaitėje keptus kiaušinius su kumpiu, paprikomis ir žirneliais.
Dirvožemio derlingumo didinimas – visais laikais aktualus klausimas, juk kuo daugiau užauginsi – tuo daugiau užsidirbsi. O aplinkos poveikis derlingumui tikrai nepadeda, ypatingai turint omenyje tai, kad pastaruosius 50 metų cheminės ir radioaktyvios taršos poveikis buvo tiesiog milžiniškas.
Šiais laikais egzistuoja daugybė pačių įvairiausių dietų, tarp kurių galima rasti ir dietą pagal kraujo grupę. Ar ji iš tiesų veiksminga? O gal tai tėra dar vienas pramanas?
Šis užkandis nekaloringas, skanus, sotus ir svarbiausia - paruošiamas vos per kelias minutes.
Pateiktose lentelėse rasite produktų kaloringumą 100 gramų.
Upėtakio mėsa yra labai švelni ir pasižymi aukšta maistine kokybe. 100 gramų proteinų, esančių upėtakio mėsoje, yra net 18 amino rūgščių iš kurių 10 yra nepakeičiami ir būtini žmogaus organizme.
Jei laukita svečių ir nežinote, kuo juos pavaišinti, tačiau prie puodų ilgai stovėti nesinori, galite išbandyti labai lengvai pagaminamą užkandį: sūrio rutuliukus įdarytus vynuogėmis.
Šis užkandis gali būti valgomas tiek karštas, tiek šaltas, taigi puikiai tiks ir tiems, kurie mėgsta maistą neštis į darbą, tačiau rytais stovėti prie keptuvės paprasčiausiai neturi laiko.
Kai už lango spaudžia šaltukas, norisi suvalgyti kažką karšto ir sotaus. Taigi šį kartą - kalakutienos ir kario troškinukas. Žinoma, kalakutieną galite pakeisti ir kita mėsa, tačiau nepamirškite, kad kalakutieną dietologai rekomenduoja kaip vieną iš sveikiausių mėsų.
Genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) mūsų laikais jau nieko per daug nebestebina. Nors šis žodis girdimas gana dažnai, vis dėlto daugelis neturi nė menkiausio supratimo, kas tai yra.
Karštos vištienos salotos - puikus pasirinkimas pietums. Nuo šio patiekalo neapsunksite, taigi iki pat vakaro jausitės sotūs, bet darbingi.
Kukurūzai — vertinga daržovė, nes juose yra angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, taip pat kalio, fosforo, kalcio, geležies. Be to, kukurūzai yra vienas iš geriausių seleno šaltinių.
Provansalio pomidorai - tai lengvai ir greitai pagaminamas užkandis, kurį galima valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą prie kepsnių ar žuvies.
Trintų sriubų mėgėjams siūlome dar vieną puikų receptą - batatų ir morkų sriubą. Sriubytę galite pagardinti ir skrudintos baltos duonos gabaliukais.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.