Bulvės – labai naudingos daržovės. Ar žinote, kokiomis savybėmis jos pasižymi?
	 
	Štai trumpas sąrašiukas:
	 
	- 
		Šviežiose bulvėse yra vitaminų E, B, C ir D, taip pat – folio rūgšties.
- 
		Bulvėse esantis kalis padeda iš organizmo pašalinti skysčių perteklių.
- 
		Bulvių vartojimas gerina medžiagų apykaitą.
- 
		Bulvės padeda sergant virškinamojo trakto ligomis (gastritu, dvylikapirštės žarnos opaligės, nuo padidėjusio rūgštingumo).
- 
		Pasižymi diuretiniu poveikiu (t.y. varo šlapimą).
- 
		Šviežiai spaustos sultys malšina galvos skausmą.
- 
		Padeda nuo vidurių užkietėjimo.
- 
		Kosmetinė veido kaukė iš žalios tarkuotos bulvės pasižymi jauninamuoju poveikiu ir užkerta kelią ankstyvųjų raukšlių atsiradimui.
 
                                        
Komentarai