Kas iš mūsų retkerčiais nepasilepina stikline šviežiai spaustų sulčių... Tačiau jeigu norite jomis ne tik numalšinti troškulį, bet ir išpešti iš jų kuo daugiau naudos, patartina atkreipti dėmesį į šias 6 pagrindines taisykles.
	- 
		Geriausia šviežias sultis gerti ryte, likus pusvalandžiui prieš valgį.
- 
		Išspaustas sultis reikėtų išgerti per 10 minučių – vėliau kai kurie vitaminai suyra, todėl gėrimas yra ne toks vertingas.
- 
		Sulčių geriau nefiltruoti – drumstuose gėrimuose su minkštimu yra daugiau naudingųjų medžiagų.
- 
		Nepatartina maišyti sulčių metaliniu šaukšteliu – metalas pražūtingai veikia vitaminus.
- 
		Kaulavaisių (vyšnių, slyvų) sultis geriausia gerti grynas, o vaisių su sėklomis (obuolių, vynuogių) galima maišyti su kitomis.
- 
		Grynų citrinos sulčių geriau negerti – jas reikėtų atskieti vandeniu arba įmaišyti į jas medaus. Ta pati taisyklė galioja ir burokėlių sultims – jų mišinyje neturėtų būti daugiau nei trečdalis.
 
                                        
Komentarai (1)
Antra - norint, jog sultys išsaugotų kuo daugiau maistinių medžiagų ir vitaminų, vertėtų jas spausti su lėtaeige sulčiaspaude.