Šiais laikais egzistuoja daugybė pačių įvairiausių dietų, tarp kurių galima rasti ir dietą pagal kraujo grupę. Ar ji iš tiesų veiksminga? O gal tai tėra dar vienas pramanas?
Anot Amerikos dietologo Peter D'Adamo, egzistuojantys 4 kraujo grupės tipai atsirado skirtingais žmonijos egzistavimo etapais. Taip nutiko dėl nuolatos besikeičiančių gyvenimo sąlygų ir mitybos raciono. Taigi, remiantis tokiu principu reikėtų daryti išvadą, jog šiuolaikinio žmogaus organizmas geriausiai įsisavins tą maistą, kurį valgė tą pačią kraujo grupę turėję protėviai.
„Medžiotojai ir ūkininkai“
Tuo tarpu mokslininkai prieštarauja dietologo Peter D'Adamo „evoliucijos teorijai“. Pavyzdžiui, faktas, jog beveik visų Amerikos indėnų kraujo grupė yra pirmoji (O), leidžia sutikti su D`Adamo teorija, mat medžiotojų tarp indėnų iš tiesų daug, tačiau toli gražu ne visi. O ką tuomet pasakyti apie Majų, Actekų ar Inkų civilizacijas, kurios pagal kraujo grupių teoriją turėtų būti priskirtos „medžiotojams“, o iš tiesų vystė kuo puikiausią ūkininkystę ir jų kraujo grupė tikrai nesutrukdė maitintis ne tik mėsos produktais. Jei šių civilizacijų atstovams kraujo grupė nesutrukdė maitintis įvairiapusiškai, tuomet kodėl tai turėtų trukdyti šiuolaikiniam žmogui?
JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.
Kitas faktas
Komentarai (6)