Galvoje bręsta mintis, kad atėjo laikas iškeisti cukrų į medų? Štai kelios priežastys, pridėsiančios motyvacijos tai padaryti.
Medus neskatina svorio augimo. Taip yra dėl to, kad medus pasižymi puikia savybe – šiek tiek atidėti vadinamojo alkio hormono grelino išsiskyrimą organizme.
Jį gali valgyti netgi diabetikai. Cukrus sergantiesiems šia liga – tabu, o medus net gali būti naudingas sveikatai. Suprantama, vartojant saikingai. Tuomet šis saldumynas nedidina cukraus kiekio kraujyje.
Medus ramina. Taip pat stiprina nervus, jį galima vartoti kaip migdomuosius vaistus. Pabandykite 2 šaukštus pipirmėtės užplikyti 3 stiklinėmis verdančio vandens, palikti pusvalandį nusistovėti, nukošti, įmaišyti 4 šaukštus medaus ir gerti triskart per dieną po pusę stiklinės.
Medus pasižymi antibakterinėmis savybėmis. Gydomosios medaus savybės labai praverčia sergant peršalimo ligomis, turint kvėpavimo takų problemų, gydantis disbakteriozę, akių uždegimus. Mat tąsus produktas padengia gleivinę ir neleidžia virusams bei bakterijoms prasiskverbti į organizmą ir daugintis.
Padeda sutrikus virškinimui. Meduje yra fermentų, padedančių virškinti maistą. Be to, jis nesukelia rūgimo proceso, neerzina skrandžio padidėjus jo rūgštingumui.
Medus tinka esant bet kokiems virškinimo trakto sutrikimams.
Gražesnei odai. Neginčytinas šio produkto privalumas – jis lėtina senėjimo procesus odos ląstelėse. Meduje yra vitaminų, ypatingų mikroelementų ir antioksidantų, padedančių išlyginti raukšles, drėkinti odą ir gerinti jos spalvą, reguliuoti riebalų išsiskyrimą bei normalizuoti kraujotaką.
JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.
Kitas faktas
Komentarai