Maisto produktai, kurie silpnina imunitetą

Maisto produktai, kurie silpnina imunitetą
@ Shutterstock

Nemažai kas mėgsta pasmaguriauti ir suvalgyti ledų, bandelę, saldainį ar sausainį. Jeigu nesveiku maistu bei gėrimais nepiktnaudžiaujama, jie nespėja padaryti didelės žalos organizmui. Visgi, kuomet žmogus, pavyzdžiui, vartoja daug cukraus, leukocitų pajėgumas gaminti antikūnus – kurie kovoja su infekcijomis, sumažėja net iki 40 procentų. Šis efektas pasireiškia jau per 30 minučių nuo tada, kai buvo suvartotas produktas, ir tęsiasi iki 5 valandų.

 

Susipažinkite su maisto produktais, kurie yra vieni kenksmingiausių imuninei sistemai:

 

  • Perdirbti maisto produktai: paruoštos pusryčių košės, kai kurios sūrio rūšys (sūrio gaminiai, netikras sūris), konservuotos daržovės ir vaisiai, kai kurios duonos rūšys (kaizerio bandelės, balta duona, prancūziškas batonas, čiabata, beigeliai), traškučiai, pyragai ir pyragaičiai, šoninė, dešra, kumpis, saliamis;

     
  • Maistas ir gėrimai, kuriuose yra daug cukraus: limonadai, padažai (ypač kečupas, barbekiu padažas), vaisių sultys, šokoladinio pieno gėrimai, šokoladiniai kremai, paskanintos kavos (latė, kapučinas), bandelės, sausainiai, guminukai, saldainiai, ir pan.;

     
  • Produktai, kuriuose gausu rafinuotų angliavandenių: balta duona, picos tešla, makaronai, balti miltai, pyragaičiai, balti ryžiai, saldūs desertai, ir t.t.;

     
  • Alkoholiniai gėrimai. Alkoholis, patekęs į organizmą, ardo žarnų barjerą, todėl įvairios bakterijos lengviau ir didesniais kiekiais prasiskverbia ir patenka į kraują – tuomet imuninė sistema kovoja su dideliu kiekiu bakterijų ir vargsta, nusilpsta.

 

Komentarai