Džiovintos slyvos – itin naudingas sveikatai produktas. Vertingųjų medžiagų koncentracija jose yra didesnė, negu šviežiuose vaisiuose, tačiau tai dar ne viskas. Štai dėl kokių priežasčių vertėtų jų dažniau įtraukti į savo racioną.
	- 
		Džiovintose slyvose gausu tiek tirpiųjų maistinių skaidulų, kurios mažina „blogojo“ cholesterolio lygį kraujyje, tiek netirpiųjų (gerina žarnyno peristaltiką).
- 
		Džiovintos slyvos saugo dantų emalį nuo pažeidimų, jį stiprina, užkerta kelią ėduonies atsiradimui.
- 
		Pasižymi gana stipriu antibakteriniu poveikiu.
- 
		Didina darbingumą, palaiko gerą organizmo tonusą.
- 
		Reguliuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą organizme.
- 
		Jaunina ir gerina visų vidaus organų būklę.
- 
		Padeda nuo vidurių užkietėjimo, šalina šlakus (trumpai tariant, valo organizmą)
- 
		Atgaivina veido odą.
- 
		Padeda kovoti su anemija ir avitaminoze.
- 
		Užkerta kelią onkologinėms ligoms.
	
	Pastaba: nors šis produktas skanus ir naudingas, valgant labai svarbu nepamiršti saiko – kaip ir visi kiti džiovinti vaisiai, tokios slyvos turi gana daug kalorijų.
                    
                    
                    
                        
                    
                 
                                        
Komentarai (1)