Mes dažnai girdime apie šviežių vaisių ir daržovių naudą mūsų organizmui. O ar žinojote, kad, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos net ir apdorotos termiškai išsaugo savo naudingąsias savybes? Būtent todėl jų turėtų būti tiek jūsų, tiek jūsų artimųjų racione.
Privalumai:
Trūkumai: paprikose gana dažnai būna pesticidų. Jos netinka sunkios stenokardijos formos atveju, sutrikus širdies ritmui, hipertonikams, sergantiems skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, gastritu ir žmonėms, kurių skrandžio rūgštingumas per didelis. Nerekomenduotina valgyti ir paūmėjus lėtinėms inkstų ir kepenų ligoms, įsisenėjus hemorojui, padidėjus nervų sistemos jautrumui, taip pat sergantiems epilepsija.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai (7)