5 produktų deriniai greitesnei medžiagų apykaitai

5 produktų deriniai greitesnei medžiagų apykaitai

Mūsų medžiagų apykaita – įnoringas „paukštis“. Organizmas negali pakęsti, kai iš jo atimama tai, kas jam reikalinga: tai gali būti fizinis aktyvumas, miegas, vitaminai ir skysčiai... Kovoti su sulėtėjusiu metabolizmu galima skirtingais būdais. Pats populiariausias – tam tikrų atskirų produktų įtraukimas į racioną. Ne toks žinomas, tačiau ne mažiau efektyvus – tinkamas jų derinimas tarpusavyje.

Kefyras ir džiovinti vaisiai. Tikriausiai neatsiras nė vieno, kas nebūtų girdėjęs apie tai, kad kefyras gerina virškinimą. Ypač šis produktas dera su vaisiais – taip juose esančios mineralinės medžiagos ir vitaminai įsisavinami geriau. Pastaba: vienu kartu nemaišykite daug skirtingų vaisių rūšių, nes kai kurios tarpusavyje visiškai nedera.

Mėlynės ir vynuogės. Toks derinys idealiai tinka pusryčiams arba vietoje užkandžio darbo metu. Mėlynės stiprina vynuogių poveikį, ir atvirkščiai. Vienintelis trūkumas – mėgautis galima tik vasarą (nebent turite užsišaldę mėlynių šaldiklyje).

Morkos ir aliejus. Gražūs nagai ir plaukai, atsparumas infekcijoms, puikus regėjimas – tai toli gražu ne visi morkų sulčių privalumai. Tačiau kadangi šiose daržovėse esantis vitaminas A tirpsta tik riebaluose, vartoti jas reikia su aliejumi arba sviestu.

Ryžiai ir daržovės. Ryžiai – labai geras natūralus absorbentas. Jis puikiai sugeria žalingas medžiagas, kurios patenka į organizmą, padeda pašalinti iš jo šlakus bei toksinus. Dietologai rekomenduoja ryžius gaminti su daržovėmis – jų teigimu, geriausiai šiam reikalui tinka moliūgai ir raudonosios paprikos.

Žuvis ir citrina. Kadangi žuvis paprastai yra gana nekaloringa (mes nekalbam apie lašišą ir kitas riebias rūšis), ji dažnai įtraukiama į dietinį meniu. Šis produktas ne tik padeda kovoti su antsvoriu, tačiau taip pat aprūpina organizmą naudingomis medžiagomis ir vitaminais. Citrinoje esantis vitaminas C gerina geležies įsisavinimą. Pastebėta, kad jūros gėrybių kiekis racione yra tiesiogiai susijęs su gyvenimo trukme. Valgant daugiau žuvies, galima „prisidurti“ 5–10 metelių.

Komentarai

Ar žinote, kad...

Viename kvadratiniame pažasties odos centimetre gali būti iki 500 milijonų bakterijų

Kitas faktas