6 sezoniniai vasaros produktai, kurie naudingi širdžiai

6 sezoniniai vasaros produktai, kurie naudingi širdžiai
@ Shutterstock

Vasaros metu sunoksta gausybė vaisių ir uogų, kurie gali būti naudingi širdies sveikatai. Įvairiomis maistinėmis medžiagomis ir vitaminais praturtintas natūralus maistas, yra puiki prevencija nuo širdies ir kitų ligų, o kartais netgi palengvina jau jaučiamus nemalonius simptomus. Šią vasarą į savo mitybą įtraukite daugiau vaisių, kad palaikytumėte sklandų širdies darbą.

 

Vasariški maisto produktai, kurie naudingi širdžiai:

 

  1. Arbūzai. Maždaug 92 proc. arbūzo sudaro vanduo. Jame yra būtinų maistinių medžiagų, tokių kaip: kalis, likopenas, kurios gali pagerinti širdies veiklą. Arbūzas taip pat gali sunormalizuoti kraujospūdį, kas irgi lemia stabilų širdies raumens darbą. Geriausia tai, kad jį galima valgyti kasdien, nepadarant jokios žalos sveikatai, nepriaugant nereikalingų kilogramų.

     

  2. Mangai. Mangai gali padėti sustiprinti širdį, nes juose yra skaidulų, kalio ir A, B, C, E, grupės vitaminų. Valgydami mangus, išlaikysite normalų kalio ir natrio kiekį kraujyje, kas nulemia stabilų ir normalų kraujospūdį.

     

  3. Uogos. Uogose yra flavonoidų, kurie pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Flavonoidai gali padėti sumažinti oksidacinio streso sukeltus neigiamus padarinius, susijusius su širdies ligomis. Uogose taip pat yra daug skaidulų, kurios būtinos sklandžiam viso organizmo funkcionavimui, įskaitant ir širdies darbą. Norėdami pagerinti širdies veiklą ir ją sustiprinti, valgykite įvairias sezonines vasaros uogas.

     

  4. Papajos. Papajoje yra skaidulų, vitamino C ir antioksidantų. Galite valgyti papajos salotas arba paruošti su ja gaivų kokteilį. Papajoje yra papaino (baltymus skaidantis fermentas), kuris yra ypač reikalingas vasaros metu, ir ne tik, širdžiai bei odai, nes tai medžiaga, slopinanti uždegimus.

     

  5. Persikai. Juose yra nemažai antioksidantų, skaidulų, kalio, vitamino C. Persikas yra naudingas ne tik širdies sveikatai, tačiau gali pagerinti ir virškinimą, odos būklę, sustiprinti imunitetą ir padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.

     

  6. Raudonos, geltonos ir oranžinės daržovės. Sezoninės daržovės, tokios kaip: morkos, saldžiosios bulvės, įvairių rūšių paprikos, pomidorai – praturtintos karotinoidais, skaidulomis ir vitaminais, yra labai reikalingos užtikrinti sklandžiam širdies darbui.

Komentarai